Ada OPEN - IUPC 2016. (23.04.2016.)

Etapa Međunarodnog kupa u podvodnoj fotografiji (International Underwater Photography Cup – IUPC) će se održati 23. aprila na jezeru Ada Ciganlija u Beogradu. Organizator takmičenja je ronilački klub S.D.T. Svet Ronjenja iz Pančeva uz pokroviteljstvo Saveza organizacija za podvodne aktivnosti Srbije (SOPAS) i podršku NIKON Srbija.

Medijski pokrovitelji takmičenja je časopis National Geographic Srbija i portal REFOTO. Očekuje se učešće podvodnih fotografa iz Slovenije,Hrvatske, Italije,Srbije ali i još nekih zemalja iz regiona. Osim, što je ovo etapa IUPC-a, takmičenje će biti rangirano i kao Državno prvenstvo za domaće takmičare.

Takmičenje će se kompletno održati 23.04.2016. Nakon verifikacije takmičara, počinju ronjenja koja će se odvijati u akvatorijumu ispred Centra vodenih sportova. Podvodni fotografi će imati na raspolaganju četiri sata tokom kojih će pokušavati da snime što bolje fotografije. Po izronu, predaju sudijama memorijske kartice sa maksimalno 130 snimaka. Nakon kopiranja, kartice se vraćaju autorima koji tada biraju fotografije sa kojima će nastupiti.

Predaje se po jedna fotografija u tri kategorije i to: ambijent, riba i makro. Podvodni fotografi su razvrstani u dve klase: Kompaktni fotoaparati i DSLR, te će tako biti i žirirani. Fotografije će ocenjivati žiri u sastavu:

1.   Milan Živković (Refoto)

2.   Vladan Milisavljević (Ultramarin)

3.   Igor Rill (National Geographic Srbija)
 

Međunarodni kup (IUPC) objedinjava  takmičenja u podvodnoj fotografiji koja se održavaju u svim zemljama klubova osnivača kupa u toku dve kalendarske godine (dvogodišnji ciklus), a svrha mu je vrednovanje i podsticanje ustrajnosti, profesionalnosti i vrhunskog kvaliteta takmičenja i autora podvodne fotografije. 
 

Da bi takmičari ostvarili plasman u kupu (nakon svih etapa), neophodno je da imaju minimum jedno učešće na etapama u svakoj od zemalja osnivača kupa, u dve godine ciklusa. 
Propozicije i kategorije pojedinih takmičenja definisaće svaki organizator i domaćin posebno u skladu sa specifičnostima organizacije i akvatorija takmičenja, a u skladu sa pravilnikom IUPC-a i po ugledu na međunarodnu ronilačku federaciju CMAS.

Detalje o pravilima i bodovanje možete pronaći na: Ada OPEN - IUPC 2016. (23.04.2016.)

 

Tagovi: IUPC, Podvodna fotografija, Ada Ciganlija, Beograd

Ferplej je pobeda

Copyright © 2024, SOPAS
Developed by Animat studio