Izveštaj sa takmičenja - SUBAPNEA 2022

Izveštaj sa takmičenja - SUBAPNEA 2022

Prvenstvo Srbije u dinamičkoj apneji, održano je u Subotici 30.04.2022.g na gradskom bazenu Dudova šuma. Učešće na takmičenju uzela su 3 kluba iz inostranstva: MediTeranea iz Italije; RK Geronimo iz Hrvatske i AC nOxygen iz Mađarske i 8 klubova iz R.Srbije: RK Calypso; RK Bezbednost; RK Sebastijan; Alfa Diving Team; RKD Spasilac; KPA Bela Crkva; DPA Sombor; RK Deep Blue i KPA Spartak.

Takmičenje se odvijalo u tri discipline; dinamička apnea bez peraja (DNF); dinamička apnea sa mono perajama (DYN) i dinamička apnea sa bi perajama (DBF). Nadmetanje je bilo za plasmane u muškoj/ženskoj konkurenciji i ekipno.

Prostor gradskog bazena Dudova šuma je imao 2 takmičarske i 2 staze za spasioce a ostali deo bazena je bio prostor za zagrevanje. Temperatura vode u bazenu je bila 26oC. Za vreme takmičenja nije bilo zastoja a odvijalo se po CMAS pravilima, uz poštovanje pravila antidoping agencije Srbije i preporuka Vlade R.Srbije za suzbijanje širenja zarazne bolesti COVID -19.

Za vreme takmičenja spasilački tim je reagovao dva puta zbog blek auta u disciplini dinamička apneja bez peraja. Od prijavljenih 40 takmičara putem interneta, 32 takmičara je prošlo postupak verifikacije na gradskom bazenu Dudova šuma 30.04.2022.

SVE DETALJE KAO I REZULTATE MOŽETE PRONAĆI U "BILTEN PRVENSTVO SRBIJE SUBAPNEA 2022" U ATACHMENTU:

Izveštaj sa takmičenja - SUBAPNEA 2022Attachment: PDF icon Bilten Prvenstvo Srbije SUBAPNEA 2022.pdfTagovi: Subapnea, Subotica, Prvenstvo Srbije, statička apnea (STA), dinamička apnea bez peraja (DNF), dinamička apnea sa mono perajama (DYN), dinamička apneja sa bi perajama (DYN BF), KPA "Spartak"

Ferplej je pobeda

Copyright © 2024, SOPAS
Developed by Animat studio